Här hittar ni lite bilder och korta texter till en bråkdel av alla bilder jag knäppte på min rundresa i USA sommaren 2003. USA visade sig vara ett intressant land som jag längtar tillbaks till ofta, hur man än vrider och vänder på det så är hemma bäst, håll till godo med lite bimmerbilder och en del annat.

Bild tagen i New York på en trevlig bimmer, bilden togs i direkt anslutning till BMW Manhattan i New York sista dagen på vår rundresa i USA.
  
Tja vad skall man säga, detta är ju ingen Bmw men jag tyckte det fanns utrymme för en  dom mest sedda Polisbilarna. Bilden är tagen från Hotellrummet på 9:e avenyn i New York
  
Entrén till Bmw Manhattan. Ett väldigt pampigt hus med massor av våningar och väldigt flotta material. Adressen ser ni ovanför dörren om ni får för er att åka dit någon gång. Stället ligger i Nordvästra New York.
  
En av mina dåliga bilder, denna bild visar i alla fall nybilsavdelningen på Bmw Manhattan, säljarnas kontor var liksom insprängda bland bilarna.
  
Ingången från insidan sett på Bmw Manhattan. En  infodisk längre fram till höger, på  vänster sida längre fram hittar man en imponerade tavla med  info om var man hittar respektive avdelning. Som ni ser är det väldigt rent och prydligt här.
  
M3 E46 smälter alltid in i vilken miljö som helst. Här stötte jag på en vid Andrew Carnegie Music hall.
  
Tja, det blir väl samma sak här som på ovanstående bild/text
  
Väldigt framträdande reklam för
HP & BMW Williams, bilden är tagen
mitt uppe i centrum på 7:e avenyn.
  
Inte varje dag man traskar förbi en dedikerad Rollsa återförsäljare, men var hittar man en om inte i New York? Pampigt var det i alla fall men jag såg inte mer än en ute på gatan så jag vet inte hur dom säljer där.
  
Två flugor i en smäll, en x 5:A och nya 7:an någonstans i centrala New York.
  
Det bästa med vårt Days inn hotell i New York var att man kunde vinna en Z4 på deras intern TV. Tyvärr vann jag ingen men det fanns ju i alla fall en liten chans ett kort tag...
  
Nya 7:an på färd i Central park, det speciella med denna bilen var att den hade blinkers eller nåt liknande med stoboskopfunktion i min tv-skadade fantasi så var det CSI som var ute på ett mission i central park för att leta DNA eller nåt..
  
Hyffsat normal bil i Usa och framförallt i New York. Fälgarna var en viktig del av bilen och dom skulle vara gigantiska och kromade. Till detta la man en stereo som låter DUKTIGT= pimpmobile
  
Pace car som stod utanför ingången till Daytona Speedway i Daytona beach, typiskt amerikansk dekor men den var rätt ok live så att säga.
  
Lokala biluthyraren i Miami, vi bodde granne med detta place och jag kunde inte låta bli att vara fascinerad av utbudet, bakom hummerlimon står en 550 maranello och framåt kvällskvisten dök en Murceliago upp oxå... Priserna orkade jag inte ens bry mig om att fundera över.
  
Specialversion av Mustang GT som var rätt
tillsnoffsad, jag vet att dom håller på att labba fram en 10 cylindrig version av Mustangen och den lär bli rätt hårig. Detta ex stod utan för ingången till Dayton Speedway i Daytona Beach
  
Mitt emot Brooklyn bridge i New York hittade jag detta läckra par av Polis MC, ganska långt från BMW MC men nog är dom lite läckra.
  
Här poserar författaren glatt framför ingången till en klassisk motorbanan i USA, Daytona speedway är väl mest kända för Indy 500 som drar tokmycket folk varje år.
  
Någonstans mellan Empire state building och den klassiska byggnaden Flatiron ( Fuller building)  hittade jag en Z3 som passerade förbi oss.
  
I staden Kissimee som ligger utanför Orlando hittade jag detta fantastiska objekt som måste vara av världsklass gällande hur ful en bil kan bli!
 
  
  
Daytona Beach en kväll på väg till Bubba Gump för att intaga lite Seafood & Beer. Stötte på denna Bimmer som ägaren verkade ha placerat sådär lite stolt liksom.
  
Här kör vi omkring i Södra delarna av Florida, området är ett träskområde som heter Everglades, här finns massor av Mosqitos och Krokodiler. Vi hyrde en  Mustang Cab som vi tuffade omkring i ett par dagar. Bilen hade gått 340 mil när vi hämtade den...
  
Chicago centrum i anslutning till Sears Tower som är en av dom högre byggnaderna i världen (inte den högsta) En trevlig E39 står och väntar på att få gasa på lite.
  
På väg hem från Key west i Södra Florida gör vi en snabb test för att se om bilen har diffspärr, svaret ser ni vid höger bakhjul...

konstigt nog var däcksmösntret lite sämre på det hjulet efter ett tag.
  
En styck E46 står lugnt och fint parkerad medan Mr Harley glider förbi, 1 minut senare sitter jag på en uteservering över gatan och snackar medMr Bud Weiser men det är en helt annan historia.
  
Ena hörnan av O´haras flygplats i Chicago, diskret limo glider förbi, hade man ställt den på höjden hade den varit som Kaknästornet ungefär. Faktum var att limos var en väldigt vanlig syn lite överallt.
  
Första kvällen i Milwaukee, Harley Davidson 100 års jubileum är igång för fulla muggar, hela staden kokar av HD:s och folk, en rejält förhöjd  bil med ett gäng coola grabbar gled förbi och ett foto var ett måste.
  
Utan tvekan det snyggaste bygget vi såg i Milwaukee, frågan är bara hur körbar en sån här maskin är? Det var i alla fall tokläcker trots att mitt intresse för Harleys är begränsat
  
En av många E65 (nya 7:an) som jag såg i New York, skulle inte förvåna mig om det var den vanligaste bimmern i den staden. Såg lätt ett 20 tal på ett par dagar och rent allmänt var Bmw relativt "ovanlig"
  
Från ingången sett så är detta till höger i Bmw Manhattans hus, här ser vi begagnat avdelningen och det fanns ingen bil äldre än -99 verkligen fräscht och lyxigt.
  
Första dagen i New York efter  "the blackout" som det stora strömavbrottet kallades. Utanför hotellet hittade jag denna E34 med M5 E39 fälgar. Det gjorde mig genast på ännu bättre humör.
  
Daytona beach på väg hem från Bubba Gump, här har vi fått i oss en del Seafood och en del "kallsupar" men inte missar vi en Bimmer, inte jag i alla fall.
  
Här ser man tydligt hur maffig BMW:s byggnad i New York är. Mycket imponerade var det, jag hade faktiskt inte väntat mig detta komplex.
  
Reservdelsavdelningen var faktiskt ett avbräck från den i övrigt väldigt fräscha interiören i huset. Reservdelar var placerade i källaren och här såg det ut som det var lite enklare och kanske lite mer funktionellt.
  
Greyohund

Ett av våra 3 olika färdsätt i USA och faktiskt ett prisvärt och trevligt alternativ där du får uppleva landsbygden och den äkta befolkningen. Här har vi ett kort stopp i Fort Lauderdale innan vi kom fram till Miami
  
På väg från Milwaukee till Chicago passerades en STOR Harley dealer och vi stannade till för att tillfredställa min medresenärs lystna blickar... Faktum är att det var värt ett stopp då dom hade en stor utställning med cyklar av världsklass gällande styling, jag tror det var en Tysk eller Norsk gubbe som byggde dessa fantastiska cyklar om han hette Arne Naess eller något åt det hållet.

 

  
I direkt anslutning till World Trade Center hålet hittade jag denna klassiska bild av en Amerikansk lastbil. Faktum är att Volvo var ett stort märke på lastbilar som jag ofta såg ute på deras highways.
  
Första korsningen efter Battery park i Manhattan New York, en tokläcker tjej i en M3 E46 cab dyker upp, polaren har inte fått så mycket skäll som när jag uppdagade att han stod precis fel för att fånga ehhh.. bilen på bild ; )
  
X 5:a lite bekvämt parkerad på trottoarkanten intill en restaurang, bilden är tagen i direkt anslutning till World trade center hålet.
  
Ytterligare en X5:a, denna gång är bilden tagen på hörnet Federal street/Johnson Boulevard i Centrala Chicago.
  
En skönhet som glimtar till i duggregnet (ja då tänker jag på den högra skönheten alltså) E65 är som sagt ett relativt vanligt inslag i New Yorks vardag. Jag är lite osäker på var bilden tagits men det är i dom centrala delarna relativt nära dom största shoppinggatorna.