Sommaren 2001 börjar gå mot sitt slut och regnet kommer oftare och oftare, här hemma på gården börjar till och med löven att falla så smått. Vad har man då att glädjas åt när mörkret smyger sig närmare?

Jo den årliga Bmwträffen på Knutstorp. Denna årsträff var
Lördag-Söndag tidigt i Augusti. Då träffen krockade med ett besök i Småland så var jag tvungen att offra Lördagen till förmån för Småland. Efter samtal med folk som varit där så var det tydligen bra väder men regn på kvällen. Den häftiga dubbelturbon lyckades tydligen knipa masterstarter titeln i år också!! grattis till ett läckert och snabbt bygge.

I övrigt så var Förenade bil på plats under lördagen med en hel del bilar, ett inslag som alltid uppskattas och speciellt deras lite äldre bilar från museet. Nåja Söndagen var den dagen jag hade möjlighet att komma dit och dagen såg lovande ut i ottan, en snabb tvätt av bilen och sedan avfärd mot Knutstorp. En kort men intensiv regnskur gjorde bilen lika smutsig som innan tvätten men det får man väl ta med en klackspark. Väl på plats så mötte jag Johan Larsson och förhörde mig om hur allt förlöpt och det var samma positiva svar där som jag fått från andra, lite smolk i bägaren var en incident som hände under lördagen, detaljerna blev jag inte klok på men en bulig högersida på Johans bil var en del av resultatet. Vädret var strålande och den alltid så ljuvliga doften av brända bromsar mm hade spridit sig över hela området. När vi kom på plats runt middagstid så var det troligtvis BMW cup som kördes för dels gick det fort  och dessutom så såg bilarna väldigt snabba ut.Antalet deltagare aktivt som passivt måste man säga var bra, troligtvis ännu bättre på lördagen. Du hittade bilar med en fantastiskt bredd, väldigt många 02:or var något jag tyckte var härligt att se, har någon sett en 02:a som inte ryker vid motorbroms? ; ) Nä det var ett slag under bältet då det fanns väldigt gott om jättefina 02:or mm.Dagen gick vidare och det hände hela tiden nya saker både på och utan för banan. Tyvärr så körde jag inte själv på banan i år men jag passade på att njuta av alla andras prestationer. Vädret fortsatte att vara strålande och allt verkade gå enligt planerna. Här kommer ett antal bilder från bankörningen.

 

I pauserna mellan alla turer på banan kunde man gå runt och titta på en massa trevliga bilar man behövde inte gå länge utan att hitta en läckerbit OAVSETT smak! Det fanns även möjlighet till andra typer av aktiviteter såsom, Mat/Dryck i restaurangen, stötdämpartest, fyndhörna från Bmw, alla roliga saker man kan köpa som medlem i Bmw Cs mm.

    

När man hade tittat sig halvmätt på bilar i depån så var det dags för ny omgång Bankörning för privatister så att säga. Många godbitar fanns att beskåda,stora,små,gula,vita,fina,snabba osv..

      

Bmw Cup bilarna var riktigt snabba allihopa tror jag, Dom var riktigt svåra att fånga på bild när dom körde, ett säkert kort var att passa på i depån där var det lite lättare...

1(2)