Förberedelse / dag  1 / dag 2 / dag 3 / dag 4

Gemensam nerfärd till Nürburgring kommer att ske den 18 Juli, som det ser ut just nu så verkar ett 30 tal bilar vara på G, ett stort antal bilar utgår från Stockholm men även Göteborg och Lund vet jag att folk kör ifrån.

Avfart från Stockholm vid 05.30, ett gäng från Göteborg och Lund åker iväg på Torsdag kväll. Vi är 3 killar (1 bil) från Malmö som kommer att lämna Malmö tidig Torsdags morgon för att komma fram i lagom tid på kvällen. Är det fler från Malmö trakten som kommer att sluta upp så kan vi ju kanske ta ett beslut om tid för avfärd.

Själv kommer jag att färdas ner med 2 andra i en bil , viken bil har vi inte bestämt än men det spelar egentligen inte så stor roll utan det viktiga är att vi kommer dit, känns lite tryggt att minst en av oss är mekaniker till vardags....

Boendet valde vi att förlägga på Zimmer frie helt enkelt för att det kostar så mycket mindre, vanligt boende i helt ok hus med fräscha toaletter och badrum för 18 € inklusive frukost är verkligen rätt för min plånbok. Att värdparet var trevligt gjorde inte saken sämre.

 17/6

Vi hade möte idag om hur vi skall lägga upp resan. Troligtvis kör vi ner redan på torsdag morgon så att vi kommer dit i lagom tid. Vad vi skall ha för bil är inte spikat men det lutar åt en 3 serie touring. Under resan skall vi även besöka andra turistmål som Nürburgen och eventuellt Schummis gokartbana i kerpen.

 18/6


Mina medpassagerare är väldigt sugna på Ringtaxi (jag oxå såklart) och vi har kommit fram till att vi måste försöka boka redan nu, ett försök kommer att göras idag eller imorgon. Jag återkommer med resultatet.

 19/6

Någon lycklig hittade en trevligt reportage om idealspåret på ringen och jag har lagt upp det här. Tidningen som skrivit reportaget hittar nihär

 
 21/6

NU kan du se hur lång tid det är kvar till vi reser!klicka här.
 
 27/6

Vid försök att boka Ringtaxi så fick vi besked om att det var fullbokat fram till runt Mars 2003!!  Vi hoppas på avbokningar eller samåkning. Det finns alternativ i form av Alfor och Porsche men visst vill man helst åka bimmer med Sabine...
 
 15/7

Sammanträde kombinerat med grillning spikade en del punkter vi skall försöka klara av under semestern.

!. Avfärd 07:15 från Malmö på Torsdag morgon. Vi beräknar att komma fram i rätt lagom tid så att vi hinner installera oss på plats i Meuspath samt sticka ut och kika lite på det gröna helvetet samt en god middag i Nürburg eller nåt. Kanske kommer det att konsumeras ett par "läskeblask" på kvällen.

2. Fredagen ägnar vi åt att glida runt lite och kika samt eventuellt besöka Nürburg (borgen alltså), Fanshopen samt F1 banan. På kvällen lite party med Schnitzel unt Bier vi skall även se om vi kan åka med någon som redan bokat ringtaxi i förväg.

3. Lördagen blir ren ban-dag med körning filmning och massor med körning igen. Kvällen kommer förhoppningsvis att bestå av en träff med dom andra grabbarna från Stockholm och Göteborg där vi sitter och dricker saft och talar sanning hela kvällen.

4. På söndagen skall vi försöka komma iväg i tid för att besöka Michael Schumacher:s gokartbana i Kerpen. Där hade vi givetvis också tänkt oss att knäcka gällande banrekord, vi får väl se hur det går med den biten...
 
 17/7

Har idag försökt att slutföra allt innan avfärden såsom att växla, packa, införskaffa band till videokameran, lite teamsnack med reskamraterna osv osv..

Mot slutet av dagen damp ett högintressant mail ner från en man som bor i närheten av Nürburgring. Mannen i fråga äger en M1:a  och jag fick nys om han via Arne Lindgren som hade turen att stöta på han senast han var nere. Nåja jag skickade ett mail och förklarade vem jag var och hur tokiga vi var i BMW samt att ringtaxi var förbokat i 1 år... I svaret så framgår det att just denna helg är årspremiär för han och han skall mycket riktigt till Nürburgring, att kika och även få provåka bilen verkade vara en självklarhet  i brevet och faktum är att han dissar ringtaxi rätt bra  gällande körning och tider samt vad det kostar..

Tider på runt 8.30 lär han prestera enligt egen utsago, bilen var nypreppad med ny låda och nya Cup däck, ett AP-Racing bromssystem skall monteras i slutet på Augusti.

Detta måste bara vara bingo om det kommer att funka. Jag återkommer GIVETVIS med  mer info!

Förberedelse / dag  1 / dag 2 / dag 3 / dag 4