Fartkameror   Uppd. 051111

Generell info om GPS hittar du här

 
I Sverige är det tagit ett beslut om att intensifiera automatisk övervakning av våra vägar. Vad jag jag har hört så kommer det att komma cirka 700 st. fartkameror och alla skall vara utrustade och inte bara tomma skåp. Dessa nya kameror kommer att möjliggöra högre kvalitet på bilderna samt att man per automatik kan få bilderna översända till rätt ställe.

Tanken med detta beslut är att få ner farten på våra vägar och då även sänka antalet trafikolyckor och skadade.

Som ett led i detta så vill jag såklart vara med och bidra med mitt lilla strå till stacken. För att ytterligare underlätta för folk att köra försiktigt så försöker vi  sammanställa en förteckning över en del av dessa kameror så att ni får besked om när dom kommer och släpper på gasen ännu tidigare.

Själv jobbar jag enbart med TomTom och deras POI´s men källan till min information jobbar med lite andra format så vi täcker en hel del av dom olika GPS system som finns.

Vill du få besked när filerna med fartkameror blir uppdaterade? Fyll i din epost så skickar vi en kort påminnelse så fort något förändras. Vill du inte få utskicken längre så lägg ett kort mail om detta till gps@bimmer.se
 

<Diskussionsforum för fartkameror och GPS! >


Din epostadress:

 

Ladda Ner
 
Kör du TomTom GO CLassic,300,500,700,TomTom För PDA,Palm eller TomTom Mobile,Mobile 5 så kan du ladda ner en fartkameradatabas som i samspel med rätt mjukvara kan varna dig innan du stöter på en fartkamera. En grundlig installationsanvisning hittar du också här. Du hittar även en grupp POI´s över alla svenska BMW återförsäljare, en  över kvalitativa öldrickarställen samt en med racingbanorna i Sverige dom kan du kostnadsfritt ladda ner här.

Efter detta kan du gå in och välja att den skall visa dessa POI´s så hittar du alltid enkelt till närmaste BMW återförsäljare, en kall god öl eller Sveriges racingbanor.

Har du problem att få det att fungera kan du få hjälp här.  Utöver dessa filer kommer jag efterhand att fylla på med nya trevliga saker. Har du något förslag på saker jag skall lägga upp så lägg ett mail till mig!

För att kunna använda filerna för fartkameror på ett riktigt sätt behövs ibland ett tredjepartsprogram som varnar dig innan du kommer fram till kameran. Den plattformen som används fram till 2005  i Europa var Navigator III och den har inte denna funktion implementerad men tillexempel TomTom Go med version över 5, Navigator 3 för palm, man kan säga att samtliga versioner över 5 har ett begränsat men ofta tillräckligt program för att hantera dina fartkameror mm.

Programmet jag kör med idag och som är kostnadsfritt och fungerar tillfredställande för mig heter Checkpoint  du kan ladda ner en version här men för att ha full kolla på uppdateringar och så vidare rek jag att du surfar in här [länk] och kollar då och då
Namn Beskrivning Övrigt Format
speedc_alla.zip Fartkameror i Sverige Uppdaterad 060402

Checkpoint.exe Program som varnar för POI´s   .exe
Sounds.zip Ljudfiler till checkpoint Uppdaterad 041128

Installation Så inst. du fartkameror i TomTom  

       
rc_sweden.zip Sveriges Racing banor 2004 Ungefärlig placering

bmw.zip Svenska BMW Återförsäljare Uppdaterad 041020

 

Bra_Bira.zip Ölrställen i  Gtb,Sthlm,Malmö Enligt experter