/ Utrustning /Dagbok/

 
 

Bild 8

 

 

Konstigt nog köpte jag en bil som jag knappt funderat på , ett samtal från en bilhandlare jag känner gjorde mig intresserad då priset var intressant och jag var lite sugen på en annan bil, E34 har jag haft i 6 år nu.

Historiken kring bilen börjar jag få hyfsad koll på, den är ägda av två privatpersoner före mig samt handlaren som sålde bilen ny och sen så bilhandlaren jag köpte den av i Sverige. Första ägaren servade bilen på samma ställe under hela tiden och detta skulle visa sig vara mycket positivt. Senaste ägaren har flyttat ett antal gånger och sade sig  inte kunna hitta bla serviceboken, BMW firman i Tyskland hade som sagt servat bilen sedan den var ny och ordnade fram en ny servicebok (5€ inkl. frakten) och fyllde i samtliga servicar dom gjort på bilen och det var fram till cirka 13500 mil då bilen såldes till Sverige (2002). Från 2002 och fram till 2005 är service utfört på mindre firmor och ej dokumenterat. Detta är såklart tråkigt men faktum kvarstår. Efter samtal med förra ägaren så verkade han ha varit mycket nöjd med bilen och det har varit mycket lite problem och mest rent underhåll.

Skicket på bilen när jag köpte den var väl sådär men med tanke på priset ok,listan på saker som behöver åtgärdas var lagom lång och när jag skriver detta så är jag redan en bit på vägen i arbetet med att få nya Bettan i gott skick. Följande saker stod på listan att åtgärda.

* Rekonditionering in och utvändigt samt försöka sanera bort jordgubbsdoft (typ)
* Byte av 3 styrleder då bilen tuggar lite däck och var rätt högljudd under färd.
* Nya däck runt om.
* Rikta 3 bulor på bilen, 2 "större" och en liten rackare som knappts syns, detta kräver viss lackering för att bli bra,
* mindre rostfläck på bakluckan samt vä. bakskärm
* Byte av glödlampa i instrumentkluster
* Åtgärda mindre pixelfel i instrumentkluster.
* Byte av sensormatta passagerarstolen.
* Nya midjelister runt om
* Nytt emblem motorhuv
* Inköp av golvmattor

Som sagt så är arbetet påbörjat och dagboken där jag skriver ner alla händelser hittar du här [Länk]